linasskatter.blogg.se

I denna blogg kommer ni få följa mina älskade (s)katter och deras vardag.

Klättrande katt

Kategori: Decibel

Decibel älskar att vara på balkongen. Så här tar hon sig upp

Lugnt och stabilt.
Problemet är bara att hon inte vågar hoppa ner igen, till skillnad från Miranda som tar sig både upp och ner utan problem.

Det hade inte gjort något om hon BARA klättrade upp på vår balkong, då är det ju bara att ta in henne genom att öppna fönstret i lilla sovrummet, alternativt balkongdörren i stora sovrummet, men ibland hamnar hon på grannens balkong och då blir det betydligt knepigare. Två gånger har vi fått knacka på hos grannen som sprungit upp och hämtat henne. Då har hon varit ytterst missnöjd vill jag lova, och spretat vilt med alla ben och tassar (tur i oturen ändå att det inte gäller Miranda som alldeles säkerligen skulle gjort slarvsylta av grannen om han försökt lyfta henne).

Senaste gången hon hamnade på fel balkong var grannen inte hemma och uppå det var det väldigt kyligt också. Dessie jamar så himla ynkligt när hon sitter där på fel balkong och vill hem så hjärtat nästan brister. 

Efter mycket om och men och lock och pock lyckades vi till slut få henne att hoppa upp på balkongräcket, som är väldigt brett tack och lov. Sen kunde husse (som har långa och starka armar) ta tag i henne och lyfta hem henne. 

Jag måste köpa någon slags anordning för att förenkla hemförandet när hon hamnat fel men vet inte riktigt vad. 
En stege? (Så husse kan klättra upp och hämta henne)
En kattramp? (Det är "staket" mellan våra balkonger men högst upp är det 50-70 cm luft, så man skulle kunna lyfta över rampen därigenom och låta Decibel klättra upp på "staketet" och lyfta ner henne")
En anordning/"golv" (Det är en stupränna mellan våra balkonger som är lite i vägen men om man snickrar ihop en U-formad sak som man kan lyfta upp vid behov och hålla så kan Decibel gå från ena balkongen till den andra. Svårt att förklara hur jag menar)

Jag vet inte vad som är bäst, förmodligen en kattramp eller en stege. Får klura vidare. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: