linasskatter.blogg.se

I denna blogg kommer ni få följa mina älskade (s)katter och deras vardag.

♥ Millie ♥ Millie ♥ Millie ♥

Kategori: Millie

Millie när hon somnat på mina ben. Det blir väldigt varmt, väldigt snabbt, men det är så mysigt så det är det värt:
 
Close up:
 
Godis är gott:
 
Millie fick stek av husse. Det var mycket populärt:
 
Två portioner blev det:
 
"Här brukar King gilla att ligga så då vill jag också ligga här":
"Armar framåt sträck":
 

♥ King ♥ King ♥ King ♥ King ♥

Kategori: King

I onsdags, den 20 november, var det nio år sen King och jag blev sambos. HÄR kan ni läsa historien om hur han kom in i mitt liv.
 
Nio år av lycka. Ja, om man bortser från den där gången för nästan fyra år sedan då han var försvunnen en hel natt. Usch, vad hemskt det var.
 
Från den 25 mars 2010
"Halva gårkvällen, hela natten och morgonen var han spårlöst försvunnen.
Det är förvisso normalt för andra hankatter denna årstid, men inte denna. Han är kastrerad, totalt ointresserad av honkatter (om det inte gäller att slåss med dem vill säga) samt en riktig godis OCH mattegris som alltid kommer när man skakar med godisburken.
Under de sex år vi bott ihop har han aldrig varit borta mer än max fyra timmar i sträck förut och då har han "fastnat" på hög höjd och inte vågat hoppa ner.

Ni får höra (läsa) historien i morgon istället när jag fått en god natts sömn.
King är givetvis tillbaka igen. Helskinnad. Han mår faktiskt alldeles utomordentligt jättebra förutom att han är lite trött, passar alldeles utmärkt för sen vi hittade honom i morse har han inte fått gått ut mer på hela dagen."
 
Från den 26 mars 2010
"Orkar nog inte blogga så mycket om borttappandet av King ändå. Kopierar det jag skrev om händelsen från facebook i går istället.
Fortfarande vaken efter en lång natt full av ångest och tårar och knappt två timmars halvslummer.
Ett stycke kissekatt var spårlöst försvunnen igårkväll och vi hittade honom inte någonstans, varken vid Bogen 1, Terra Nova, skogen, änget, eller i vårt område. King brukar sällan vara ute mer än ca en timme i taget och kommer alltid när man skakar på godisburken så jag var totalt förstörd redan fyra timmar efter försvinnandet. Lyckades bara locka fram en annan godissugen katt när jag skakade på godisburken, han skrämde slag på mig när vi letade runt i skogen.
Vi famlade runt i mörkret med en liten ficklampa ett bra tag, jag lyckades ramla en gång och Mr D i sin tur föll ner i ett bottenlöst hål, tack vare sin längd lyckades han dock ta sig upp igen.
Hela natten har jag legat nere på soffan och spanat utåt. Daniel sa att han höll på att bli tokig för han tyckte han hörde en katt jama men så fort han öppnade dörren blev det tyst.
I morse lokaliserade vi honom, han hade lyckats hoppa upp på grannens balkong (ganska duktigt för en charmigt överviktig och extremt klantig kissekatt), han vågade inte hoppa ner eller balansera in till oss så det var bara att väcka den inte helt överlyckliga grannen och hämta King. Nu ligger han och sover jämte mig i soffan vilket han gjort sen han kom till rätta och verkar må alldeles förträffligt bra. Konstigt att han inte gett något ljud ifrån sig under hela kvällen/natten när jag varit uppe med jämna mellanrum och ropat på honom, han som annars nästan aldrig är tyst. Han blev nöjd och glad när vi hittade honom i alla fall och åt lite mat samt drack en himla massa vatten, gosade och somnade sött.
Livet som matte är inte bara en dans på rosor. Eller? Ja, klart det är ♥ "
 
Jag minns ännu den natten som om det vore igår. Men förutom denna upplevelse så har vi haft ett väldigt lyckligt och stabilit katt- och matte-förhållande under våra nio år tillsammans.
 
Så här avslutas alla våra dagar, med att King ligger på min huvudkudde och spinner:
 
King gillar våra soffor, inte bara för att de är så himla klösvänliga utan även väldigt bekväma:
 
Husse köpte ny mobil i veckan. Det här är det allra första fotot han tog med mobilen (Han skickade fotot till min e-post som jag printscreenade, därav alla konstigheter cid-this and cid-that):
 
King fick godis i trappan när vi firade våra nio år. Millie fick så klart också var med på ett hörn. Hon kan verkligen konsten att se liten ut på vissa bilder:
 
 

K-A-V-A-T (get it?)

Kategori: Underbara skapelser

Algot, Viktor och Agnes
 
Agnes:
 
King:
 
Algot:
 
Agnes:

Tilde:
 
Algot:
 
 

Oktober november 2013

Kategori: King & Millies vecko/månads-rapport

King har just druckit lite vatten ur handfatet. Han föredrar att dricka vatten från var som helst förutom från sin vattenskål (vilken i och för sig också funkar, men allt annat är bättre):
 
Vad är det med katter och kartonger?
 
 
Millie myser under täcket:
 
Jag brukar hälla ut godis i en hög till katterna, en dag när jag kom in i köket såg jag att de lämnat fem bitar så det formade ett L (som i Lina). Det är kärlek det :)
 
 
Favoritsoffan:
 
"Ge hit den där, den är MIN"
 
Min lilla knäppis:
 
Jag köpte denna från supercat.se. King älskar den så pass mycket så Millie har inte fått en chans att testa den ens. Jag får nog köpa en till så de har varsin. Kings, som var röd när jag köpte den, är numera brun av allt hår. Får nog ta och rolla den lite med en klädroller :)
 
Detta kort togs av Maddelutt. Det är Millies ögon som lyser i mörkret:
 
Lite instruktioner till kattvakten innan vi for iväg några dagar:
 
 
Leksugen King:
 
Millie är trött:
 
King föredrar att dricka vatten ur handfatet, medans Millie föredrar badkaret:
 
 
Oftast vill Millie sitta nära rutan när hon ser på tv:
 
Men ibland lägger hon sig i soffan och tittar: 
 
Katterna använder ännu sitt kattrum (det vill säga klädkammaren) flitigt:
 
"Kolla, vad vig jag är matte"
 
 
 

Other people´s treasures

Kategori: Underbara skapelser

Lutts kissemissar. Först ut är Agnes:
 
Sen Viktor:

Och så lille Algot. Bakom glaset ser ni en genomskinlig Viktor:
 
*Jag flyyyyyyyyger*
 
Sussies och pappas Tilde:
 
Jag har inte träffat denna sötnos än, men på fredag, gott folk. DÅ får jag äntligen se henne in real Life. Lovar att ta massa kort :)
 
En katt vi såg i Borås (Typ den enda katt vi såg i Borås. What´s up with that?)

Grannkatten: