linasskatter.blogg.se

I denna blogg kommer ni få följa mina älskade (s)katter och deras vardag.

2013

Kategori: King & Millies vecko/månads-rapport

 

Då var det ett helt nytt år. Hoppas alla pälsbeklädda vänner där ute klarade av nyåret och raketerna med galans.

King och Millie var jätteduktiga. King visste jag sen innan att han inte har något emot raketer, han brukar antingen sova sig igenom det eller sitta i fönstret och titta men Millie är betydligt mer lättskrämd än King så jag var verkligen spänd inför hennes reaktion. Det har smällts lite grann här i området dagarna innan nyår och på själva nyårsafton satte det igång ganska ordentligt redan vid 17-snåret. Båda katterna hade husarrest nästan hela dagen, förutom några småstunder på förmiddagen/tidig eftermiddag då jag lät dem gå ut, när det ännu var lugnt.

Här är mina sötnosar. They couldn´t care less:

Klockan 00:40, när raketerna varit tysta ca 30 minuter, så låg Millie på min mage och sov och DÅ kom något ljushuvud till granne på den briljanta idén att han/hon också måste fyra av sina raketer så det blev ett sjujäkla liv precis utanför sovrumsfönstret och sovrummet lystes upp en massa. Det tyckte Millie dock var lite otrevligt så hon hoppade ner och la sig under sängen tills det var över.

 

Millie blir rädd av plötsliga, höga ljud. Det spelar ingen större roll vad det är, om det är raketer som sätter igång, eller om man tappar nåt i golvet etc. Höga ljud som hon är van med är däremot ingen fara som t.ex. när husse spelar elgitarr, då är det bara läskigt först i början men annars är det lugnt. Fast hon är inte riktigt lika okej med det som King som gärna är inne i husses rum samtidigt som han spelar för fullt. Undrar om han har något fel med hörseln? Han brukar även vara i rummet när vi sjunger karaoke och det är då sannerligen ingen skönsång :P

 

Millie tycker för övrigt väldigt mycket om snö och vatten. Hon älskar att vara med i badrummet och få leka i badkaret med en liten stråle vatten rinnande. Hon försöker ibland att dricka men oftast vill hon bara slå på strålen. Det brukar sluta med att hela huvudet är blött.

Här är Millie i handfatet. Hon tycker dock att badkaret är ännu roligare att sitta i och leka med vattenstrålen:

 

 
 
Nyinköpt leksak. En mus i ett "studssnöre" som piper. Väldigt populär hos Millie, men King däremot var måttligt imponerad:
 
Millie har fått kläm på det där med promenadbandet:
 
Tröttisen. Favoritsovplatsen är på matte. Antingen i knät eller på magen:
 
 
Ny sovgrej. King har sovit i den flera gånger. Han som brukar vara så anti alla kattsovplatser. Han föredrar att hitta egna:
 
Vi har även införskaffat en till kattbur. Imorgon ska både King och Millie till veterinären kl 15. King ska på återkoll samt kolla sin tand. Eller roten rättare sagt, tanden tappade han ju för flera veckor sedan. Millie ska kastreras och ID-märkas:
Jag är ledig tills på måndag så det passade bra att boka in veterinären imorgon så har jag några dagar till jag kan vara hemma och hålla koll på mina bebisar efter veterinärsbesöket. Millie lär bli sövd så hon kommer nog vara ganska groggy efteråt.
 
Millie älskar att krypa under saker. Mattor, täcken, handdukar etc:
 
 
 
Att se på tv är kul:
 
Här ligger båda två på min mage. Finns det hjärterum... Dålig bild, men ändå:
Mys:
 
 
Denna har jag investerat i. Ska hämta den imorgon.
 
 
Det kommer nog ta ett tag innan jag lärt mig den men jisses vad kul det ska bli att ta riktiga bilder och inte bara använda sig av mobilkameran. Det är så himla knepigt att få bra bilder på King då har är enfärgad och ganska mörk i pälsen. Det krävs att det är riktigt ljust i rummet för att fotot ska bli bra. Det allra bästa är ljusa sommardagar utomhus. Millie är mycket lättare då hon har olika färger i sin päls. Det är så klart även lättare att lyckas fånga Millie på bild då hon i stort sett alltid är där jag är, om inte uppå mig så åtminstone i samma rum. King är mer självständig och har inte samma behov av att vara vid mig hela tiden. Det är därför det är så många fler foton på Millie än på King. Jag hoppas kunna ändra lite på det när jag lärt mig kameran.
Inte nog med det så kommer jag kunna ta bättre foton på alla andra härliga katter man träffar på. Här är en jag såg häromdagen:
Blir inte så bra foton med mobilen när modellen är på lite avstånd.
 
Mitt favoritfoto av Millie och King, fantatiskt roligt: