linasskatter.blogg.se

I denna blogg kommer ni få följa mina älskade (s)katter och deras vardag.

Älskade katter

Kategori: King & Millies vecko/månads-rapport

Millie, King och Farbror Husse tittar på när jag stryker och står i. Millie ville mest leka med sladden, men detvar ajabaja:

 

King vill gärna sova i sovrumsfönstret men Millie vill mest busa med honom men om man flyttar Millie och lägger henne på magen och klappar så blir hon sakta men säkert tröttare och lugnare och till slut somnar hon sött och King kan koppla av på fönsterbrädan. Här är mina söta tröttisar:

 
Millie gillar att leka med mitt hår:
 
Och att se på tv. Reklamen är bäst, enligt Millie:
 
Lite blandade foton:

Söndagen den 21 oktober 2012 var en stor dag. Det var dagen jag fick mitt första "ansiktsbuffel" från Millie. Millie har hela tiden varit lite rädd för situationer när man kommer för nära med ansiktet. Det har successivt blivit bättre och hon har de senaste veckorna inte haft några som helst problem med att sova med sitt ansikte bara några centimeter från mitt ansikte när hon sover på mig. Hon har också sakta men säkert lärt sig att det inte är farligt att få en puss i panna av sin matte... men igår, för allra första gången, hoppade hon upp i mitt knä och ställde sig upp och bufflade med sin panna mot min haka. Min älskade lillfjärt. Hon är så duktig och gör så många framsteg. Numera kan jag härja omkring hur mycket jag vill och slamra och ha mig utan att hon bryr sig. Det är lite värre med husse, han är större och läskigare, men han får gosa med henne och så utan besvär, även om det är min famn hon söker sig till. Under helgen fick Millie även träffa svärmor för första gången. Det gick ganska bra, hon är ovan med andra människor än mig och Daniel så hon var lite blyg först. Men Tina lockade med grädde och det är ju omöjligt att motstå när man är en gottegris som Millie =)

Imorse när jag skulle till jobbet vägrade King att komma in. Han brukar gå ut en sväng på morgonen, max 20-30 minuter sen vill han ha frukost. Idag vid halv 7 hade jag försökt lura in honom ett antal gånger med "skaka-på-godisburken-knepet" som alltid brukar funka. Han gick ut redan vid halv 6 så jag var måttligt road. Som tur var började inte Daniel förrän klockan 9 imorse så när han gick upp vid strax efter 7 satt King snällt utanför och väntade på att bli insläppt.

 
LITE ANDRA KATTER FRÅN VECKAN
 
Jag var hemma hos Mina en kväll och gosade med alla katter, här har ni hennes Tosse:
Och här är Lotta, Millies syster. Hon har blivit så otroligt söt. Söt var hon förut med, men hon såg lite sjuklig ut. Nu ser hon pigg, kry och välmående ut:
 
Här är en katt som bor i Bogen 1. Just denna har ett hem, men kommer gärna fram och smakar av maten som det bjuds på i busken:

Veckorapport. (Vad är det för vecka egentligen? 43?)

Kategori: King & Millies vecko/månads-rapport

 
Förra veckan lyckades katterna stänga in sig själva i vårt sovrum. Det var Daniel som upptäckte det när han kom hem från jobbet. De hade inte bara lyckats få till dörren utan även förflytta sin klöspelare så den hamnade för. De hade verkligen ingen chans att komma ut. När Daniel öppnade sprang Millie in på toan direkt. Tänk va, vad duktig hon var som höll sig från att uträtta något behov i sovrummet. Usch, undrar hur länge hon varit toanödig innan Daniel kom hem. Jag försökte förklara för henne att i såna lägen är det okej att kissa på golvet... men jag vet inte om det gick in :P
Nu har vi ställt ner klöspelaren i vardagsrummet istället och Millie använder den till att träna upp sin balans:
 
Numera sover båda katterna i sorummet med oss. King brukar ju oftast vilja sova i samma rum som oss men Millie har tidigare tillbringat nätterna i sitt favoritrum, nämligen vardagsrummet, men den sista tiden har alltså även hon sovit med oss andra. Häromnatten somnade hon på min rygg, när jag lagt mig på mage. På morgonen låg hon visst vid mina fötter, sa Daniel. King brukar sova på fönsterkarmen eller på det lilla bordet jag har bredvid sängen med ett påslakan över, for the cats comfort eller på extratäcket som ligger bredvid sängen.
 
King tror ibland att han vill ligga under täcket, men han inser ganska snabbt att det blir för varmt för honom. Här skulle han absolut under täckena när jag hade två stycken på mig. Han stod inte ut mer än några sekunder. Han har så otroligt tjock päls så han är väldigt varm av sig:
 
I fredags var husse iväg på firmafest. Då somnade vi andra gott i sängen, jag med en katt på var sida:
Morgonbus:
 
En av Kings favoritsovställen (han har ganska många då han är ett big fan av variation) är kontorsstolen som står i Daniels rum. Han kanske uppskattar den så mycket för att han oftast får vara ifred från busiga Millie i detta rum då Daniel är så rädd om sinda pinaler där inne så Millie sällan får vara där. Det är nog ganska skönt för King att ha en fristad där han kan "hänga" med husse. Han brukar klättra omkring på Daniels databord när Daniel spelar spel och en gång lyckades han till och med hjälpa Daniel med något när han trampade på tangentbordet vilket resulterade i att Daniel hittade några gömda grejer han behövde till något uppdrag i spelet. Det ni, vi har TVÅ spelnördar i familjen =P
King på sin stol:
 
Härom morgonen smet King in och la sig på stolen när jag ordnade inför att komma iväg till jobbet. Han var så söt att jag inte kunde lyfta bort honom från stolen (Daniels rum är stängt på dagarna när vi inte är hemma) så jag körde hela stolen in till rummet bredvid. King låg kvar under hela färden, även när jag var tvungen att lyfta stolen över massa sladdar:
 
Min sötnos:
 
Trött Millie:
 
Tv-time:
 
Datatime:
 
Blandade foton:
 
I sovrumsfönstret:
 
Millie lånar Kings bädd (som han fick av faster Lutt i present):
 
 
 
 
 
 

Yepp =)

Kategori: Kloka ord om katter

Veckan som gått

Kategori: King & Millies vecko/månads-rapport

Så var det då söndag igen. Min absoluta favoritdag på hela veckan. Den där dagen då jag försöker att inte ha några åtaganden överhuvudtaget utan bara kan glida omkring i mjukisdressen hela dan och ägna mig enbart åt sådant som jag vill göra. Som att gosa med katterna. Det blir mest gos med Millie då hon är betydligt mer benägen att vilja mysa än vad King är. King vill gärna vara ute eller, när han är inne, så vill han sova och då vill han vara ifred. Millie förstår inte riktigt det där med att King vill vara ifred, hon brukar vara honom hack i häl när han springer omkring i lägenheten och letar efter lämpliga sovgömställen. Det går ganska bra nu ändå för hon har blivit ännu mer "mammig" och vill helst vara uppå mig så mycket som möjligt, så jag brukar hjälpa King att komma undan genom att sysselsätta Millie med annat en stund så han får smita upp utan att hon märker det.
Så här kan det se ut när Millie följt efter King en längre stund och han till slut får nog:
Det ser våldsammare ut än vad det är. De använder inga klor iallafall. King brukar visa vem som bestämmer genom att lägga ner Millie på rygg och när han tror att hon fattat släpper han henne och DÅ attackerar hon igen =)
 
Det är inte alltid helt lätt att sitta vid datorn:
 
Gosig kisse:
 
Mina älsklingar:
 
King har lärt Millie att handfatet är en enda stor vattenskål för katter. Hon har dock inte riktigt fått kläm på hur man gör än, men det löser sig nog:
 
King ♥